O şoferiţă a găsit secretul consumului redus la maşină: “Cobor frâna de mână!”

Informaţii de ultimă oră din lumea automobilismului feminin. O şoferiţă susţine că ar fi descoperit o metodă prin care poate reduce consumul maşinii cu până la 40%. În urma unor experimente repetate, şoferiţa a văzut că atunci când coboară frâna de mână maşina parcă zboară, şi consumul coboară de la 18 litri la suta de km până la 5-6 litri.

Tânăra s-a dus să-şi înregistreze invenţia la OSIM, dar pe drum s-a gândit că nu ar trebui să profite de pe urma acestei descoperiri: “Am decis să fac publică această informaţie, pentru că sunt ecologistă şi vreau să reduc consumul de petrol”, spune Mioara.

Un alt efect al descoperirii e că maşinile conduse de femei în acest mod reuşesc să treacă de 80 km/h pe autostradă: “E incredibil. Nu mi-a dat flashuri nimeni, în afară de un gherţoi cu BMW, dar ăştia dau oricum, oricine ai fi”, spune şoferiţa.

Mioara nu e la prima descoperire ştiinţifică de acest calibru. Tot ea e geniul care a descoperit că dacă mişti schimbătorul de viteze pe măsură ce accelerezi, motorul nu mai urlă şi nu mai ia foc.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
23 ianuarie 2019 12:09
Citește mai mult despre: frana masini soferita

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult