O specie nouă de floare a fost numită Ion, ca să dea jumătate din români de băut azi

Credeai că un botanist nu poate să le strice ziua câtorva milioane de români? Aflat în jungla amazoniană, cercetătorul mizilean Decebal Popescu a descoperit o specie complet nouă de orhidee. Faptul în sine ar fi fost lăudabil dacă omul de ştiinţă n-ar fi botezat floarea Ion, cel mai frecvent nume printre români.

Acum că Ion e nume de floare, toţi cei pe care îi cheamă Ion, Ionuţ, Ioan, Ionică, Ionel, Ioana, Oana, Nelu, Neluţu, Nuţu sau Nuţifer sunt obligaţi de tradiţie nu doar să primească sute de SMS-uri nedorite, ci şi să dea de băut.

“Eram în pădurile virgine de la poalele Anzilor, aproape de izvoarele Amazonului, când am văzut această orhidee superbă. Poate nu ştiaţi, dar atunci când găseşti o specie nouă, trebuie să-i dai un nume nou pe loc, altfel va primi unul latinesc, urât şi plictisitor. Primul nume care mi-a venit în minte a fost Ion, de la Ion Dolănescu, un preferat al triburilor din junglă”, spune botanistul, culegând un buchet de ioni pentru colecţia Muzeului Antipa.

“Acum că răul a fost făcut, dau de băut, aia e! Sper doar să găsească şi o floare Vasile anul ăsta”, spune Ion, un sărbătorit din Capitală.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

9 aprilie 2017 13:03
Citește mai mult despre: floare Florii ion onomastica sarbatoare

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult