OMS: Nu mai salutați cu cotul. Cel mai sigur salut e un șut în cur!

Avem instrucțiuni noi de la Organizația Mondială a Sănătății. Se pare că salutul cu cotul nu mai este sigur și poate produce contaminări, distanța dintre persoane fiind prea mică. OMS propune în schimb șutul în cur ca metodă alternativă de a da bună ziua sau la revedere.

Șutul în cur permite o distanțare corespunzătoare și nici nu presupune ca persoanele să fie față în față, cum era în cazul celeilalte propuneri de salut, genunchiul în coaie.

”Este firesc ca ființele umane să încerce să se atingă, e o caracteristică a speciei. În unele culturi chiar se spune că un șut în cur e un pas înainte. Trebuie să învățăm, să ne adaptăm și să luăm lucrurile așa cum sunt. E o perioadă nasoală, ce mai contează că ne dăm câteva șuturi?”, spun oficialii OMS.

Pentru rude, prieteni apropiați, șutul în cur trebuie să fie mai energic, să le arăți că sentimentele tale de respect și amiciție sunt mai puternice. Cunoștințelor sau vecinilor le poți trage un șut lejer, casual, de complezență. Politicios e ca persoana mai tânără să aștepte ca cea mai în vârstă să salute prima, urmănd să tragă și ei șutul după aceea” spune Benghibughi Gabresosolassie, directorul OMS.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
17 septembrie 2020 14:28
Citește mai mult despre: covid OMS salut

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult