Opriţi batjocura la adresa micilor. Aceştia trebuie serviţi doar pe carton, nicidecum pe farfurie!

Gata cu batjocura! În ţara noastră se petrec lucruri strigătoare la cer, şi nu ne referim doar la politică, sau corupţie. Problemele încep de la lucruri fundamentale pentru români, precum servirea micilor. Din păcate, de ceva timp am cam uitat tradiţiile şi am acceptăm din inerţie să ni se dea micii pe farfurii, pe funduri de lemn sau alte astfel de serviri improprii, şi nu pe carton, cum e normal.

“Aroma de mici este ceva tipic românesc, o formulă complexă şi unică, aşa cum e albastrul de Voroneţ. Pe lângă notele dominante de carne friptă, usturoi şi resturi de prăjeală de pe grătar, micii nu sunt compleţi fără nuanţa finală de carton umezit cu grăsime. Pe carton, muştarul se deschide, prinde arome care lipsesc atunci când mâncăm micii pe farfurii!”, explică Decebal Popescu, expert în mici.

Contează enorm şi ambianţa, pentru că mâncatul micilor este o experienţă la care participă absolut toate simţurile. Consumaţi doar în picioare, la o masă înaltă, ca să intre mai bine, cu o bere foarte rece lângă! Degetele simt zemosul muştar, fermitatea scobitorii înfipte în mic, nasul se desfată cu vulcanul de arome care îţi urlă în creier “România”.

“Urechile sunt mângâiate de o muzică populară autentică şi dacă o asculţi la radio trebuie să fie pe AM, nu pe FM, e crucial! Ochii trebuie să vadă măcar 4-5 mici pe carton, şi culoarea trebuie să contrasteze puternic cu cartonul. Limba plescăie singură când mănânci un mic de pe carton. Pe farfurie, tăiat? Sau cu o furculiţă înfiptă în el? Asta e o crimă împotriva micilor!”, a mai spus Decebal Popescu.

Scris de Ionut
20 octombrie 2017 14:45
Citește mai mult despre: carton farfurie mici

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult