(P) Cercetătorii au descoperit că nu ai nevoie de ulei, făină și găleți ca să câștigi alegerile

Politicienii români sunt plini de prejudecăți. De exemplu, majoritatea dintre ei sunt absolut convinși că fără ulei, făină și găleți nu se pot câștiga alegeri în România. Un studiu recent al cercetătorilor britanici spune însă că poți câștiga încrederea alegătorilor și fără pomană electorală.

”Majoritatea celor care primesc ulei, făină și găleți oricum nu știu să citească, deci e foarte posibil să pună ștampila aiurea pe buletinul de vot”, spune cercetătorul-șef al studiului. ”Asta dacă găsesc drumul spre secția de votare, având în vedere că nu stau tocmai bine la capitolul inteligență. Genul ăsta de campanie electorală e întru-totul ineficient.”

jd-iq-ads-02.jpg

Cercetătorii britanici oferă drept exemplu alte domenii decât politica, unde succesul este garantat de autenticitate, inspirație, simplitate sau îndrăzneală. Ei spun că prejudecățile trebuie depășite, dând un exemplu concludent: nu ai nevoie de un tort ca să sărbătorești ziua de naștere a cuiva, așa cum multă lume crede. O demonstrează cel mai bine ziua de naștere a lui Jack Daniel, care se va sărbători în această lună și unde cu siguranță nu tortul va fi în prim plan.

2 septembrie 2014 13:09

Alte articole

Vezi mai mult