Panică generală. Tot mai mulţi români înlocuiesc bicarbonatul din mici cu iod

Atacul asupra centralei nucleare din Zaporojie i-a pus pe mulți români pe gânduri, iar unii au decis să nu stea cu mâinile în sân. Deja rafturile au fost golite de iodura de potasiu, pentru că românii înlocuiesc bicarbonatul din mici cu iodul, ca să prevină radiațiile. Micii cu iod sunt ușor de recunoscut, pentru că sunt însoțiți de simbolul pentru radioactivitate.

Ce e importat de reținut? Micii cu iod nu se consumă cu muștar, ci cu betadină, care se poate cumpăra de la orice farmacie. Producătorii spun că iodul nu alterează cu nimic gustul micilor, dar românii cu gușă nu au voie să consume acești mici, ca să nu le apară gușă dublă, avertismentul fiind adresat în special femeilor.

Lipsiți de bicarbonat, micii cu iod nu sunt la fel de pufoși, dar alunecă mai ușor pe gât și se fac mai repede pe grătar. Nu se recomandă gătirea lor în tigaie, pentru că iodul va perfora teflonul. Un alt avantaj este că persoanele care bagă mici cu iod li se măresc buzele, care devin și mai lucioase. Nu vei mai avea nevoie nici de ruj și nici de strugurel timp de 4-6 luni de la prima doză de mici cu iod, confirmă Decebal Popescu, inginer nuclear.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
4 martie 2022 12:28
Citește mai mult despre: iod mici

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult