Pensionarii se îngrămădesc să ia Linux, pentru că e gratuit

Magazinele de calculatoare sunt asaltate de bătrânii amatori de gratuități, care le cer soft freeware și open source. Pentru că nu-şi permit un software comercial, pensionarii vin cu taloanele de pensii și nu pleacă de acolo până nu primesc ceva gratuit, sau măcar compensat.

Mircea Tocilean, managerul unui cunoscut magazin de calculatoare, este exasperat de această situație: „Nu ne mai înţelegem cu pensionarii, vor să le dăm tot ce avem freeware pe stoc. Ni se mai facem milă de ei, le tragem câte un CD cu Linux, că altfel nu pleacă de la ușă.”

Toate softurile open source sunt căutate, iar unii pensionari au strâns deja zeci de CD-uri cu software gratuit. „Vin de dimineață, se așează la rând și iau orice le dai pe degeaba”, ne spune un vânzător. „Am dat unei bătrâne trei CD-uri cu Fedora 14, cinci cu Ubuntu 10.4 şi două copii de CUBRID, care e un RDBMS open source. După ce i-am dat CD-urile, a început să plângă: `Să vă dea Dumnezeu sănătate, că ajutați o femeie bătrână să dezvolte o platformă CMS pe arhitectură client-server, modelul Butler. E pentru mama.`”

Unii pensionari bănuiesc că, din moment ce software-ul e gratuit, atunci cineva sigur îi trage pe sfoară: „Nu vă spun ce ne-a drăcuit şi ce ne-a blestemat o pensionară, că i-am fi oprit noi banii care veneau cu Linuxul”, spune managerul Mircea Tocilean.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

24 mai 2011 17:52

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult