Pentru a facilita plecarea tineretului din țară, la liceu se va preda în spaniolă și italiană

Pentru a se asigura că la terminarea studiilor tinerii români au toate șansele să-și găsească un loc de muncă în Spania sau Italia, Ministerul Educației a decis ca de anul viitor limba de predare la liceu se va schimba. Astfel, limba română va deveni o limbă străină si va fi opțională.

“Noi ne gândim în primul rând la tineret. În ultimul timp am auzit mai multe cazuri de tineri care nu și-au găsit de lucru pe afară și s-au întors în țară. Mai mult, într-un județ avem parte chiar de o creștere de populație, ceea ce este îngrijorător. Așa am realizat că tinerii noștri nu sunt suficient de bine pregătiți și am decis să-i ajutăm”, a declarat o sursă din minister.

Se pare că reforma nu se va opri aici. Deja la mai multe licee din București dascălii predau, printre altele, istoria Spaniei, Italiei, Germaniei dar și a Norvegiei. “Toată lumea știe că atunci când aplică pentru cetățenie trebuie să cunoască istoria țării respective. Noi îi pregătim deja pe micuți pentru acel examen”, a declarat Marinel Popescu, profesor de istorie a Irlandei.

Times New Roman este din nou pe micile ecrane, în fiecare duminică, de la ora 19:00, pe Prima TV. Dacă ai ratat episodul de duminică, urmărește-l în secțiunea Times New Roman TV.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
30 octombrie 2014 08:37
Citește mai mult despre: emigratie italia reforma scoala spania tineri

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult