Pentru că a băut tot vinul din toamnă, un apicultor din Vaslui a învăţat albinele să facă ţuică

Reușită tehnologică în Vaslui. Pentru că se spune că nimic nu te învață mai bine decât nevoia, iată că nevoia de băutură a unui apicultor vasluian rămas fără vin a dus la inventarea unui procedeu de obținere a țuicii în loc de miere. Ghiocel Asimionesei a amestecat nectarul cu drojdie și a observat că pe fundul stupului se adună țuică. A montat un cep și de atunci nu s-a mai despărțit de stup.

”M-am dus la stup, i-a scos cepul și în loc de miere a curs țuică curată, de 40 de grade. M-au rugat și vecinii să le arăt cum se face, să aibă și ei de băut. Unii vor țuica și mai tare și o trag de două ori prin stup, s-o facă de 80 de grade. E mai bună decât spirtul pentru că nu trebuie filtrată prin pâine, cum eram obișnuiți noi vasluienii”, povestește Ghiocel Asimionesei, vasluianul care a învățat albinele să producă alcool.

Există și o mică problemă, însă. Albinele s-au prostit după ce au trecut la stilul de viață din Vaslui. Au început să bea și ele țuică, sunt mai violente decât viespile africane și mai nou au început să iasă noaptea din stup, stau pe lângă cârciumi și atacă oamenii, care încearcă degeaba să se apere cu topoarele, că albinele sunt mici și nu le nimeresc.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
9 aprilie 2016 10:04
Citește mai mult despre: albine inventie stup tuica Valsui

Alte articole

Vezi mai mult