Pentru că are nevoie de bani pentru o amendă, Apple va livra în Europa doar cutia de iPhone 7

Vremuri grele pentru compania americană de tehnologie Apple. O anchetă realizată la nivelul Comisiei Europene a scos la iveală faptul că Apple, o societate comercială fondată de inginerul american Steve Jobs, trebuie să plătească 13 miliarde de euro impozite statului Irlanda..

„Această decizie afectează grav vânzările companiei noastre”, a declarat administratorul firme, Tim Cook. „În câteva zile urmează să lansăm telefonul mobil iPhone 7, care este așteptat de milioane de consumatori din lumea întreagă. În aceste condiții, având în vedere situația diviziei europene, vom fi nevoiți să livrăm doar cutiile”.

Astfel, clienții din Europa vor putea cumpăra noul iPhone de la orice reprezentanță autorizată. Pachetul achizționat va conține doar cutia produsului, manualul de instrucțiuni și garanția. Vestea bună însă e că prețul va rămâne același, astfel încât clienții vor simți că au cumpărat un iPhone. Anunțul făcut de Tim Cook a generat valuri la bursele internaționale, prețul acțiunilor Apple dublându-se în câteva ore. „Este o idee genială, o lovitură de maestru. Prin această metodă profitul companiei va crește de cel puțin patru ori”, a explicat un economist american.

Scris de Eftimie
30 august 2016 16:08

Articole asemanătoare

Vezi mai mult