Pentru că în Vrancea sunt cutremure ca în Japonia, aceasta a primit numele de „Osaka Săracului”

În cadrul unei ceremonii oficiale care a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean Vrancea, mai marii județului au primit titlul de Osaka Sărcului, din partea atașatului cultural al Japoniei la București, excelența sa Michio Kaku. Acesta a apreciat eforturile edililor care nu se sperie deloc în fața urgiilor naturii și nici nu fac vreun efort să repare ceva după ce kami cei răi au răvășit regiunea.

Totodată, președintele Consiliului Județean a primit titlul de Shogun și dreptul de a purta două săbii Murasami, cu care se poate fura mai bine. Ajutoarele sale de încredere vor primi rangul de samurai, iar prefectul titlul de Hamammoto. „În mod normal, în Japonia, nu apreciem genul ăsta de moldoveni”, a declarat atașatul cultural, „dar ne sunt extrem de utili. Le arătăm copiilor noștri cum arată oameni care chiar nu muncesc și ei ne spun că preferă să-și facă sepukku decât să arate orașul lor ca Focșaniul”, a precizat Kaku. 

Frăția între județul Vrancea și Japonia nu se va manifesta prin ajutoare financiare ci, mai ales, prin schimburi culturale. „Vom veni să filmăm aici când sunt inundații sau cutremure și vom da imaginile la noi la TV, în loc de Benny Hill”.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

30 martie 2015 14:33
Citește mai mult despre: cutremure osaka vrancea

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult