Performanţă! 7 din 10 români reuşesc să facă diferenţa între cidru şi pişat

Deși se spune despre români că nu au educație în materie de gust, iată că un studiu recent infirmă asta. Astfel, oamenii de știință au descoperit, nu fără uimire, că nu mai puțin de 70% dintre români fac diferența între cidru și pișat în orice context, inclusiv dacă degustă cele două lichide similare legați la ochi.

”Știm că e foarte greu să faci diferența între cidru și pișat, mai ales dacă ambele lichide sunt servite reci, și tocmai de aceea rezultatele studiului ne-au surprins”, recunoaște Decebal Popescu, conducătorul echipei de cercetare. ”Să descoperi că doar 3 din 10 români sunt atât de nătângi încât nu fac diferența între cele două lichide este încurajator. România mai are o șansă.”

Rezultatele bune obținute de români la acest studiu sunt cu atât mai de apreciat cu cât foarte puțini dintre subiecți au băut vreodată cidru până la data experimentului. ”Deși pentru băutorul neavizat nimic nu îl ajută să diferențieze cidrul de pișat, românii au reușit cumva să identifice cidrul într-o proporție relevantă. Uimirea noastră este totală”, spune reputatul cercetător Decebal Popescu.

Scris de Calin
6 septembrie 2019 19:09
Citește mai mult despre: cidru

Alte articole

Vezi mai mult