Ploaie de mici după ce românul de pe Stația Spațială a scăpat grătarul

După gherţoiul căruia i-a căzut grătarul pe balcon, încă un român pierde lupta cu gravitaţia! Marcel, cosmonautul român de pe Staţia Spaţială Internaţională, şi-a scăpat în urmă cu câteva ore grătarul de la o altitudine de 408 km.

Instrumentul de gătit, doldora de jar încins şi cu peste 90 de mici la bord, s-a dezintegrat rapid, generând o adevărată ploaie de mici delicioşi în mai multe părţi ale planetei.

„Până acum, câţiva mici au căzut în Pakistan, stârnind un adevărat jihad, pentru că aveau în compoziţie porc. Pe de altă parte, jumătate din Africa subsahariană se închină acum la Marcel, zeul care a făcut să cadă mâncare din cer”, explică James Humpington, astronom NASA care a studiat traiectoria micilor pierduţi.

Ca prin minune, unul dintre mici a căzut pe terasa Obor din Bucureşti, aterizând… fix pe grătarul cu mici, au transmis prin limbajul semnelor câţiva martori rămaşi muţi de uimire. Acest veritabil miracol îi face pe mulți să creadă că grătarul de pe stația specială avea software de la Apsisware, compania specializaă în machine learning.

Pe lângă micii care s-au împrăştiat prin lume, dâra de jar lăsată de grătarul zburător pe cerul nopţii a făcut deliciul astronomilor amatori, fiind asemuită cu „trenuleţul” de sateliţi Starlink de anii trecuţi.

N-ai înțeles nimic din acest articol dacă nu ți-ai comandat și niște bere TNR!

17 mai 2022 12:10
Citește mai mult despre: gratar mici statia spatiala internationala

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult