Un studiu făcut de o echipă de ornitologi relevă ceea ce bănuiam cu toții: că poluarea din București e mai gravă decât ne puteam închipui. Se pare că milioanele de ciori din oraș ar fi de fapt în mare parte porumbei albi, imaculați, care însă după 2-3 zile de zburat prin noxe devin niște păsări negre, furioase și urâte.cioara_vopsita.png

”Dintr-o pasăre gureșă și simpatică, cu un tril subtil și plăcut, porumbelul otrăvit devine o cioară agresivă și începe să scoată croncănitul acela specific. Probabil gâtlejul lor, paralizat de atâtea emisii de la motoarele diesel se modifică genetic și apare acel craaaa craaaa atât de strident și de neplăcut al ciorilor”, spune ornitologul Decebal Popescu.

Nu doar porumbeii maidanezi se transformă în ciori. Un crescător de porumbei voiajori confirmă că a ținut o pereche într-o colivie pe balcon și după o săptămână erau ciori. Studiul explică și un alt mister al Bucureștiului: după o ploaie torențială pe deasupra orașului zboară porumbei albi, care erau de fapt ciori proaspăt spălate.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de TNR | Wednesday, 22.01.2020 10:42 IT & Știința

National Cinematografic