Poluare alarmantă. 90% din ciorile din Bucureşti sunt de fapt porumbei albi

Un studiu făcut de o echipă de ornitologi relevă ceea ce bănuiam cu toții: că poluarea din București e mai gravă decât ne puteam închipui. Se pare că milioanele de ciori din oraș ar fi de fapt în mare parte porumbei albi, imaculați, care însă după 2-3 zile de zburat prin noxe devin niște păsări negre, furioase și urâte.

”Dintr-o pasăre gureșă și simpatică, cu un tril subtil și plăcut, porumbelul otrăvit devine o cioară agresivă și începe să scoată croncănitul acela specific. Probabil gâtlejul lor, paralizat de atâtea emisii de la motoarele diesel se modifică genetic și apare acel craaaa craaaa atât de strident și de neplăcut al ciorilor”, spune ornitologul Decebal Popescu.

Nu doar porumbeii maidanezi se transformă în ciori. Un crescător de porumbei voiajori confirmă că a ținut o pereche într-o colivie pe balcon și după o săptămână erau ciori. Studiul explică și un alt mister al Bucureștiului: după o ploaie torențială pe deasupra orașului zboară porumbei albi, care erau de fapt ciori proaspăt spălate.

Scris de TNR
22 ianuarie 2020 11:01
Citește mai mult despre: poluare

Alte articole

Vezi mai mult