Povestea emoţionantă a bărbatului orb care îşi împerechează ciorapii după miros

Pierderea unui simț duce uneori la exacerbarea altuia. Este cazul lui Hortensiu Lerea, un nevăzător din Buhuși, care își folosește mirosul pentru a-și împerechea șosetele. El poate alege dintr-un maldăr fiecare pereche pentru că sesizează care două șosete au un miros la fel de vechi, de 3, 4, 5 zile de când le-a dat jos și le-a aruncat prin casă.

”Am vrut întotdeauna să fiu independent și am reușit. La șosetele sport îmi dau seama inclusiv care e de la stângul și care de la dreptul, pentru că simt cu o precizie fantastică microdiferențele olfactive. La piciorul drept am 3 unghii cu ciupercă, mirosul e mai intens, dar pentru un văzător e ceva insesizabil”, explică Hortensiu.

Din păcate viaţa lui Hortensiu s-a complicat de când au apărut ţigările electronice, pentru că el confundă mirosul specific al fumului cu mirosul de șosete împuțite: ”Când ies la o terasă și aprinde cineva o țigară, e ca atunci când îmi miroseam șosetele alea pe care le-am purtat 8 zile în Deltă, în bocanci”, spune Hortensiu.

Scris de Ionut
25 mai 2022 15:23
Citește mai mult despre: miros nevăzător șosete

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult