La spitatul Fundeni a avut loc astăzi, în premieră mondială, prima operație de dezlegare de limbă. Procedura a fost efectuată de o echipă de medici din Statele Unite, care au folosit pentru asta cel mai modern cârlig al chirurgiei actuale.

deznodat_limba_maghiara.jpg

„Pacientul s-a prezentat în urmă cu trei luni cu limba înnodată, după ce a participat la un curs intensiv de limba maghiară. Prezenta dificultăți de respirație, febră și iredentism. Era destul de evindent că doar printr-o intervenție chirurgicală mai putea fi salvat”, a spus unul din medicii care a efectuat operația.

În decurs de 9 ore chirurgii au reușit să-i desfacă trei noduri din limbă. Intervenția a fost una dificilă, pentru că pacientul a ținut să învețe maghiara cu accent, să nu știe nimeni că nu e vorbitor nativ sau cumva ungur din România, un fel de moldovean al ungurilor.     

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Friday, 18.01.2019 10:45 IT & Știința

National Cinematografic