La spitatul Fundeni a avut loc astăzi, în premieră mondială, prima operație de dezlegare de limbă. Procedura a fost efectuată de o echipă de medici din Statele Unite, care au folosit pentru asta cel mai modern cârlig al chirurgiei actuale.

deznodat_limba_maghiara.jpg

„Pacientul s-a prezentat în urmă cu trei luni cu limba înnodată, după ce a participat la un curs intensiv de limba maghiară. Prezenta dificultăți de respirație, febră și iredentism. Era destul de evindent că doar printr-o intervenție chirurgicală mai putea fi salvat”, a spus unul din medicii care a efectuat operația.

În decurs de 9 ore chirurgii au reușit să-i desfacă trei noduri din limbă. Intervenția a fost una dificilă, pentru că pacientul a ținut să învețe maghiara cu accent, să nu știe nimeni că nu e vorbitor nativ sau cumva ungur din România, un fel de moldovean al ungurilor.     

Join us in our attempt to change the world through technology. We're looking for Deep Learning Research Engineers to help us solve intelligence in the most innovative domains out there. Apply today!

Scris de Eftimie | Friday, 18.01.2019 07:45 IT & Știința

National Cinematografic