Deziluzie cruntă printre fanii Dacia, care au asistat la dezvelirea mașinii produse acum 50 de ani. În loc de o mașină acaparată de rugină pe 100% din suprafață, cum sperau fanii Dacia, ei au descoperit un automobil ruginit abia pe jumătate. Cealaltă jumătate, în schimb, părea a unei mașini care abia ce-a ieșit pe poarta fabricii.

dacia_rugina_partiala.jpg Unii fani nici măcar nu au vrut să creadă că au o Dacie în față. ”Așa ceva e imposibil”, a exclamat marele colecționar Nelu Nelu Ion. ”Nu există Dacie de 50 de ani care să nu fie cuprinsă peste tot de rugină. Dezvelirea asta mi se pare o farsă sinistră. Cineva își bate joc de brandul nostru național.”

O echipă de specialiști a studiat atent situația, iar concluzia lor clară: este vorba de o Dacie, doar că trecerea timpului a stricat rugina. ”La o Dacie nu se strică doar părți ale motorului sau diverse mecanisme de la uși sau geamuri, ci până și rugina. Mașina a ruginit complet la un moment dat, dar între timp s-a defectat rugina, așa că acum a mai rămas doar jumătate din ea”, au explicat specialiștii.

Susține presa independentă! O poți face nu doar prin donații, ci și bând bere. Cumperi bere TNR, fie online din magazinul nostru, fie din hypermarketurile Carrefour și ajuți astfel proiectul editorial Times New Roman. Să curgă berea!

Scris de Calin | Tuesday, 21.08.2018 21:05 IT & Știința

National Cinematografic