Primul mesaj trimis de români în spațiu: ”Cine are 100 de lei până la salariu?”

Deși nu beneficiază de aparatura celor de la NASA, oamenii de știință de la Institutul Național de SMS-uri și Mesaje Intergalactice au reușit imposibilul: au trimis un prim mesaj în spațiu. Și, bineînțeles, nu putea fi ales decât un mesaj extrem de reprezentativ pentru țara noastră: ”Cine are 100 de lei până la salariu?”.

Liderul echipei de cercetare a explicat că alegerea mesajului a venit firesc. ”Pentru că suntem pe final de lună și toată lumea e la limită cu banii, la întrebarea ce mesaj să trimitem în spațiu toți colegii au propus în cor «Cine are 100 de lei până la salariu?». Mi s-a părut o idee bună, pentru că fix la asta mă gândeam și eu. Chiar, n-aveți 100 de lei până la salariu?”, i-a spus omul de știință reporterului.

Reușita oamenilor de știință români este cu atât mai spectaculoasă cu cât a fost obținută dintr-un laborator fără electricitate. ”Pentru că n-am plătit ultima factură ne-au tăiat de tot curentul, dar ne-am strecurat în laboratorul colegilor bulgari și-am reușit să-l trimitem de-acolo”, a povestit liderul oamenilor de știință români.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
30 octombrie 2020 17:58
Citește mai mult despre: bani salariu

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult