Primul oraş cu adevărat smart din România. Profitând că e la graniţă, Oradea s-a alipit la Ungaria

Într-o perioadă în care absolut toată lumea, inclusiv țăranca de Bacău cu buletin de Voluntari, Gabi Firea, vorbește despre orașe smart, iată că avem în sfârșit un prim exemplu de oraș cu adevărat smart: Oradea. Profitând de faptul că se află la graniță, orașul de pe Criș a făcut o mutare extrem de inteligentă și s-a alipit la Ungaria.

”Practic, ne-am întors acasă”, exultă primarul din Oradea. ”Și nu e vorba atât de faptul că acum suntem oraș unguresc, cât mai ales de faptul că am scăpat de România. Ne-am săturat să contribuim la PIB cu bani care ajung apoi în Teleorman, Călărași sau în celelalte județe de săraci și putori din sud.”

Iar efectele alipirii la Ungaria încep deja să se vadă în Oradea. Numărul turiștilor care și-au arătat intenția de a vizita orașul aproape s-a dublat iar contractul pentru autostrada Oradea-Debrecen, prin care orașul de pe Criș va fi practic legat prin autostrăzi de toată Europa, a fost deja semnat. Dar, poate cel mai important lucru, în Oradea nu mai există acum nici filială PSD, nici cinematograf în care să ruleze filme românești.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
21 iulie 2017 12:07
Citește mai mult despre: Oradea ungaria

Alte articole

Vezi mai mult