Primul semafor cu adevărat inteligent! Nu se face verde până nu se opresc toți idioții din claxonat

Dacă până acum în țară au existat semafoare inteligente doar cu numele, acum putem în sfârșit să vorbim de semafoare inteligente în adevăratul sens al cuvântului. Este vorba de o nouă generație de semafoare, gândite special pentru metehnele șoferilor români: cât timp încă există idioți care claxonează în timp ce așteaptă schimbarea culorii, aceste semafoare rămân blocate pe roșu.

”Un astfel de semafor se face verde numai atunci când e liniște totală în trafic”, spune cel care le-a proiectat. ”Mai mult, un astfel de semafor este dotat cu senzori care detectează toate tipurile de sunete, nu numai claxoanele. El nu se va face verde nici dacă din mașini se aud înjurături, manele sau Radio Trinitas – ca să dau doar trei exemple la întâmplare. Pentru că restricțiile sunt mult mai multe.”

Noile semafoare au și un sistem de penalizare, care face ca timpul de așteptare să crească pe măsură ce șoferii se comportă ca niște maimuțe. ”Primele 10 claxoane la semafor sunt penalizate cu o secundă fiecare, după care penalizarea crește la 3 secunde per claxon. Dacă se nimeresc mulți idioți la același semafor, până se face verde poate să treacă și o oră, care este pragul maxim”, a detaliat inventatorul acestor semafoare revoluționare.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Calin
11 mai 2016 08:05
Citește mai mult despre: semafor trafic

Alte articole

Vezi mai mult