Credeai că telefonul din buzunarul tău e “smart”? Ei bine, adevăratul smartphone abia a apărut pe piaţă! O companie din Mizil a lansat în această dimineaţă primul telefon cu adevărat inteligent, care îşi dă seama când vrei să faci ceva foarte jenant şi te împiedică în timp util.

smartphone_se_inchide_urari_revelion.jpg “Poate părea un dispozitiv simplu, dar are o funcţie care îl face indispensabil în secolul XXI”, spune Decebal Popescu, şeful echipei de proiectare. “Sistemul de operare al telefonului nostru include un algoritm complex de detectare a urărilor de Anul Nou, al căror grad de penibilitate îl poate evalua în mai puţin de 3 secunde cu ajutorul reţelelor neuronale. Dacă SMS-ul pe care vrei să-l trimiţi e ridicol, se stinge singur şi îţi dă timp să te gândeşti mai bine.”

În cadrul unei demonstraţii practice, un voluntar a fost invitat pe scenă să compună o urare de sărbători pe smartphone-ul românesc. “Nici n-am început bine să scriu ‘Fie ca Anul Nou...’, că telefonul s-a blocat şi a început să vibreze. Mi-am dat seama că urma să scriu o platitudine totală.”

În locul SMS-urilor banale, cercetătorii mizileni ne invită să intrăm în prag de Revelion pe daruiestenet.ro, de unde le putem trimite prietenilor o urare amuzantă, cu Bromania, din cele 10 categorii disponibile.

Scris de Advert Einstein | Friday, 30.12.2016 10:14 IT & Știința

National Cinematografic