Producătorii români de mezeluri au renunţat la glutamat: “Am găsit ceva şi mai toxic”

Zeci de producători de mezeluri din România au început să pună eticheta “Fără glutamat” pe produse. Aceştia spun că glutamatul e ceva de domeniul trecutului, pentru că ştiinţa le-a oferit un alt compus chimic, mult mai toxic, dar care nu doar că oferă consumatorului plăcere, ci îl determină să cumpere mult mai mult, mai des şi chiar să muncească voluntar la fabrica de mezeluri.

“Am gustat dintr-o şunculiţă de casă din asta nouă, fără glutamat şi m-am trezit că semnasem un contract cu fabrica, prin care mă obligam să muncesc 4 ani fără salariu. Nu ştiu ce pun în mezeluri, dar 2 ore n-am ştiut de mine”, spune Victor R, victimă a mezelurilor.

Noile mezeluri fără glutamat plac şi amatorilor de etnobotanice. Aceştia vin în magazine, cumpără mezelurile cu noul compus chimic şi le consumă chiar în faţa magazinelor, intrând într-ul fel de “transă a cărnii”, potrivi psihologilor.

Scris de Ionut
4 august 2014 14:08

Articole asemanătoare

Vezi mai mult