Provocare! Ca să scăpăm de pesta porcină, de Crăciun vom mânca toţi porcii din ţară

S-aveţi poftă! România a decis să termine odată şi-odată cu pesta porcină, şi există o singură soluţie. Până la finalul acestei luni vom tăia absolut toţi porcii din ţară, după care fiecare cetăţean va mânca circa un porc şi jumătate: “Nu există scuze! Patriotismul înseamnă implicare. Un porc mic pentru om, un pas uriaş pentru omenire”, declară Decebal Popescu, care a gândit această schemă.

În timp ce unii se gândesc dacă să-l mănânce cu pâine, alţi români sunt mult mai relaxaţi şi se întreabă dacă vor avea timp să mănânce şi cozonac, că loc ar fi: “Dacă vine şi popa cu Crăciunul, deja de juma’ de porc am scăpat, că popii au burdihanul mare”, spune un român. Au fost şi voci care au întrebat: „Dar de ce doar un porc şi jumate? Eu de Crăciun vreau să mănânc pe săturate, vreo 2-3 porci”.

Gospodinele, practice cum le ştim, au făcut deja orarul consumului: dimineaţa un lebăr, cu tobă, jumări, cârnat proaspăt, cârnat afumat, nişte slănină, la prânz friptură stil pomana porcului, sarmale de porc, piftie de porc, iar seara mai uşor, că trebuie să fim atenţi şi la siluetă: nişte jambon, o ciorbă de ciolan afumat şi o găletuşă cu şorici de ronţăit la film.

Scris de Ionut
13 decembrie 2018 16:12
Citește mai mult despre: carne pesta porcina porc

Alte articole

Vezi mai mult