Racheta NASA nu poate decola. O astronaută a uitat furtunul înfipt în rezervor

NASA a încercat sâmbătă o nouă lansare spre Lună a misiunii Artemis, dar a fost nevoită să anuleze din nou evenimentul, din cauza unor probleme tehnice. Și prima încercare, programată la începutul săptămânii, a fost împiedicată tot de probleme tehnice apărute la unul dintre motoare.

Racheta SLS (prescurtarea de la „Space Launch System” – „Sistem de Lansare în Spațiu”) era pregătită să decoleze de la Centrul Spațial Kennedy din Cape Canaveral, Florida, dar în cele din urmă misiunea a fost anulată pentru o dată ulterioară. Problema a fost una la alimentarea cu hidrogen a vehicolului spațial, pentru că una din astronaute a uitat, din nou, furtunul înfipt în rezervor.

Şeful NASA, Bill Nelson a precizat că responsabilii misiunii vor conveni în cursul zilei care va fi următoarea dată pentru lansare, adăugând că s-ar putea lua decizia ca altcineva să se ocupe de umplerea rezervorului și de spălarea parbrizului navetei. Se va apela totodată la un software nou, creat de Apsisware, companie specializată în machine learning.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de TNR
8 septembrie 2022 13:45
Citește mai mult despre: femeie NASA

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult