Reactorul 2 de la Cernavodă a fost oprit, că se bagă prune la fermentat în el

Curentul electric va fi un pic mai scump în următoarele două luni întrucât reactorul 2 de la Cernavodă a fost oprit să se mai bage niște prune la fermentat în el. Specialiștii nu au dat un termen exact pentru când va fi repornit acesta pentru a face curent.

„După cum știți procesul de fermentare variază în funcție de soiul prunelor, temperatură și locul de depozitare al fructelor. Noi o să-l ținem până dispar musculițele de deasupra cazanului, că ăla e semnul că s-a dus dulceața și a început să apară alcoolul. Dup-aia îl dăm la fiert, cel puțin de două ori. Trebuie lucrat cu mare atenție”, a declarat Valentin Ovidiu Nae, directorul Complexului Nuclear Cernavodă.

Ce vor face însă consumatorii care doresc să consume curent în această perioadă? Specialiștii în energie recomandă acestora să cumpere curent electric din import, că este mult mai ieftin decât cel produs pe piața locală și de o calitate mai bună. Și, pe cât posibil, să nu-l plătească dacă e prea scump, că legea spune că nu poți deconecta consumatorii vulnerabili sau ceva de genul ăsta.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

5 septembrie 2021 09:47
Citește mai mult despre: Cernavodă prune reactor nuclear

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult