Reformă majoră la Bac! De anul viitor se va da o provocare de pe TikTok în loc de Matematică

Educația românească intră în mileniul trei. De anul viitor, s-a stabilit ca una din probele de BAC să fie o provocare de pe TikTok, la alegere cu Matematică sau Sport, în funcție de profil. Încă nu s-a stabilit dacă se va stabili o provocare la nivel național, sau elevii vor alege ei o provocare, pe care s-o poată exersa suficient.

”Ca să se evite situațiile în care elevii lucrează provocările la meditații cu profesorul de la clasă, Ministerul Educației are în vedere să creeze propria provocare, însă e greu de crezut că mintea lui Câmpeanu va reuși să scoată ceva cât de cât creativ”, spune profesorul Decebal Popescu. 

Ipoteza e confirmată de cei de la minister. ”Încă analizăm dacă să dăm o provocare la prima vedere, sau dacă dăm ceva generic, gen să-și țină respirația timp de 8 minute în sală”, spune Robert Acrișor, inspector școlar. La școlile cu profil tehnic se vor adapta cerințele la nivelul de pregătire al elevilor și se va da o provocare gen mâncat porumb fiert cu bormașina, sau băgat pasta de dinți înapoi în tub.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
11 august 2022 07:43
Citește mai mult despre: BAC matematică provocare tiktok

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult