Respect! Un ardelean destoinic și-a îngrășat melcul până la 120 de kile

Visul de a crea un porc fără oase nu mai este doar o himeră pentru ardeleanul Stan Pop din comuna Alba de Criș. Acesta a îngrășat un melc pe care l-a găsit în curte până a ajuns la 120 de kilograme. „Toată lumea dă salată la melc dar ia să vezi cât de mare se face când începi să-i dai tărâțe”, a explicat metoda domnul Stan Pop. 

Melcul domestic este mult mai ușor de întreținut decât un porc normal, întrucât acesta nu scurmă prin bătătură. Singura dificultate a apărut când a trebuit să-l taie, pentru că nu a știut exact unde este gâtul melcului l-a sufocat cu o pungă.

„Melcul este cel mai bun animal, practic folosești totul de la el. Din carnea lui am scos 80 de kilograme de jumări. Chiar și cochilia este folositoare, i-am pus un ștuț și am făcut alambic din ea, iese o pălincă de melc de te dă jos de pe scaun”, spune întreprinzătorul ardelean. Avantajul melcului e că poate fi mâncat și în post pentru că în Biblie este considerat un fel de plantă.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta2.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra de pe eMAG, din librăriile Cărturești și Humanitas sau din rețeaua Inmedio.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

22 mai 2017 16:17
Citește mai mult despre: ardelean melc

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult