Reuşită ştiinţifică! Cocalarul injectat cu ADN de hârciog mănâncă seminţe şi strânge cojile în fălci

Chiar şi subfinanţată, ştiinţa românească progresează pe zi ce trece! Potrivit unui articol publicat recent într-un cunoscut jurnal de zootehnie, savanţii Institutului “Sergiu Cantacuzino” din Mizil au încrucişat cu succes cocalarul şi hârciogul.

Astfel, oamenii de ştiinţă au obţinut primul cocalar care, după ce a terminat de mâncat seminţe, strânge cu hărnicie cojile într-un fel de buzunăraşe aflate în interiorul obrajilor şi le îngroapă în pământ.

“Reuşita noastră ar putea duce la dispariţia moviliţelor inestetice de coji care împânzesc astăzi trotuarele marilor oraşe”, spune Decebal Popescu, genetician mizilean. “Astăzi i-am dat lui Tomiţă (n.r. = cocalarul-hârciog) trei pungi de seminţe, şi încă mai are loc în fălci pentru câteva coji. Când termină de ronţăit, îşi face o vizuină, scuipă toate seminţele acolo şi nu mai iese până la primăvară.”

Dacă se dovedesc capabili de reproducere, mai mulţi cocalari-hârciog vor fi eliberaţi în câteva oraşe din România în cadrul unui proiect-pilot de igienizare a străzilor.

29 ianuarie 2015 15:01

Alte articole

Vezi mai mult