Reuşită ştiinţifică în Deltă! Savanţii lipoveni au încrucişat PET-ul cu crapul

Primul crap modificat genetic a ieşit pe poarta heleşteului experimental “Ivan Paţaichin” din Sulina. Noul soi, încrucişat cu un PET de 2 litri, care abundă în Deltă, va fi prezent în curând în magazine, sub denumirea Crapet. Singurul inconvenient e că e interzis să-i arunci oasele la gunoi, pentru că nu sunt biodegradabile şi rezistă milioane de ani în natură.

“Crapetul e un peşte-PET viguros, care atacă puternic la pufulete, chips şi la seminţe de floarea soarelui, oferind satisfacţii pescarilor sportivi, dar şi celor care vor să gătească ceva consistent. Crapetul se umflă în tigaie şi are un gust dulce, de la resturile de cola şi Sprite”, spune Victor R, cercetător lipovean.

Savanţii lipoveni spun că crapetul trebuie gătit într-o tigaie non-aderentă, pentru că altfel se lipeşte plasticul topit. „E recomandat a se găti fiert sau în punga magică. Printre avantaje se numără faptul că e mult mai ieftin decât un crap normal. Bonus! La un crap de 2 litri primeşti un caras.”

„Atenţie! Nu uita să te uiţi sub operculi! Primeşti premii în bani şi produse”, au adăugat crescătorii.


Times New Roman revine pe ecrane. Din 19 octombrie, ne vedem în fiecare duminică la ora 19.00 pe Prima TV!

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
15 octombrie 2014 12:02
Citește mai mult despre: dunare genetica lipoveni pescuit peste

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult