Zilele sistemului ELI-NP, cunoscut ca și „Laserul de la Măgurele”, sunt numărate. În această dimineață mai multe persoane s-au adunat în fața clădirii care adăpostește dispozitivul protestând și amenințând că rup porțile și gardul „să radem nenorocirea aia”.

furtdelasermagurele.jpg

„Domnule, când am acceptat să primim savanți la noi în comună am făcut-o gândindu-ne că ne putem baza pe ei, că știu ce fac și nu o să avem probleme. Acum descoperim că sunt atât de dedicați muncii lor și permit erori de-astea, impardonabile. O deviere de 0.000007 microni a fost suficientă să vaporizeze efectiv cazanul colegului nostru, exact în momentul în care temperatura borhotului atingea cota critică și intra aroma în țuică”, a declarat unul din locuitorii revoltați. 

Păgubitul susține că este dezamăgit de lipsa de profesionalism a oamenilor de știință și ignoranța lor în domeniul etanolului casnic. Pentru realiarea unei țuici de calitate la cazan e nevoie de o combinație perfectă între temperatură, presiune și volum într-un recipient de aramă bine selecționat, concepte ce par străine acestor așa ziși cercetători în fizică nucleară. „E prima lege a termodinamicii, o știe orice prost, dă-o dracului de treabă”, a precizat păgubitul.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Friday, 05.04.2019 10:38 IT & Știința

National Cinematografic