Munții Hășmașu Mare? Stai jos, 4! Deși foarte mulți români credeau că știu Geografie, tehnologia aduce și surprize. Un grup de geografi au pornit într-o expediție de redescoperire a izvoarelor Oltului și, mergând pe firul apei, au ajuns în gospodăria familiei Kovacs, din Harghita, sub chiuveta cărora se ițise un pârâiaș: Oltul!izvoarele_oltului.jpg

”Am făcut măsurători de temperatură, compoziției a apei și îmi pare rău, dar știința nu e Biblie, să se țină de minciuni și falsuri! Acela era Oltul, fără dubii! Am contactat Ministerul Educației, să refacă manualele, dar șpaga cerută a fost prea mare. Vom încerca să popularizăm descoperirea prin intermediul internetului, pe siteuri accesate de elevi, precum 9gag sau imgur”, spune Decebal Popescu, geograful care a descoperit adevăratul izvor al Oltului.

Geografii au mai descoperit că Mureșul, râul-frate al Oltului, izvora din apropiere, de sub cada familiei Kovacs. Vecinii acestora spun că sunt oameni liniștiți, care n-au deranjat pe nimeni, dar uneori mai provoacă o inundație accidentală, cum i se poate întâmpla oricui.

Scris de Ionut | Wednesday, 08.04.2015 09:42 IT & Știința

National Cinematografic