Revoluţie în Geografie. S-a descoperit că Oltul izvorăşte de sub chiuveta unei familii

Munții Hășmașu Mare? Stai jos, 4! Deși foarte mulți români credeau că știu Geografie, tehnologia aduce și surprize. Un grup de geografi au pornit într-o expediție de redescoperire a izvoarelor Oltului și, mergând pe firul apei, au ajuns în gospodăria familiei Kovacs, din Harghita, sub chiuveta cărora se ițise un pârâiaș: Oltul!

”Am făcut măsurători de temperatură, compoziției a apei și îmi pare rău, dar știința nu e Biblie, să se țină de minciuni și falsuri! Acela era Oltul, fără dubii! Am contactat Ministerul Educației, să refacă manualele, dar șpaga cerută a fost prea mare. Vom încerca să popularizăm descoperirea prin intermediul internetului, pe siteuri accesate de elevi, precum 9gag sau imgur”, spune Decebal Popescu, geograful care a descoperit adevăratul izvor al Oltului.

Geografii au mai descoperit că Mureșul, râul-frate al Oltului, izvora din apropiere, de sub cada familiei Kovacs. Vecinii acestora spun că sunt oameni liniștiți, care n-au deranjat pe nimeni, dar uneori mai provoacă o inundație accidentală, cum i se poate întâmpla oricui.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

Scris de Ionut
8 aprilie 2015 10:42
Citește mai mult despre: geografie Harghita manual Mureş Olt spaga

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult