Robotul Cufuriosity caută în disperare un tufiş pe Marte

Nu toţi roboţii de pe Marte caută pur şi simplu apă sau viaţă! Roverul Cufuriosity, un aparat mai puţin cunoscut aparţinând NASA, caută în disperare un tufiş pe Planeta Roşie, după ce a consumat o baterie mai veche şi s-a stricat la reactor.

„Houston, aici Cufuriosity. Avem o problemă”, a comunicat roverul, scurt şi ambiguu, înainte ca senzorii săi să comute automat pe programul de detectare a primului tufiş, boschete sau crater ceva mai ferit.

„Situaţia e deosebit de gravă dacă ţinem cont că Cufuriosity e un rover ruşinos, care nu-şi poate descărca oriunde reziduurile reactorului. Iar prezenţa lui Curiosity nu ajută deloc, pentru că acesta îl tot bate la cap cu întrebări: ‘eşti bine, Cufuriosity?’, ‘pot să ajut cu ceva?’. În loc să-şi vadă de treabă”, explică Decebal Popson, vicedirectorul NASA.

„Nu vrem să riscăm o explozie, aşa că în următoarele zile vom devia spre Marte unul din WC-urile ecologice ale Staţiei Spaţiale Internaţionale. Sperăm să ajungă la timp. Ţine-te bine, Cufuriosity, ajutorul e pe drum!”, adaugă reprezentantul agenţiei americane.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

5 martie 2021 03:08
Citește mai mult despre: diaree spatiala marte roboti

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult