După câteva luni de tăcere suspectă, robotul Curiosity a transmis un nou mesaj celor de pe pământ. Mesajul a fost unul scurt și lipsit de echivoc: „Baftă, băieți!”.

curiosity_accident.jpg

Specialiștii de la NASA analalizează mesajul de mai bine de trei săptămâni pentru a afla dacă nu cumva se ascunde și altceva în spatele acestuia. „De obicei acesta ne trimite poze și monstre de la sol, de data aceasta nu ne-a spus nimic despre ce se mai întâmplă pe Marte, ci doar ne-a spus adio”, spune Frank Johnson, directorul agenției americane.

După transmiterea mesajului robotul Curiosity a întrerupt transmisia și nu a mai comunicat nimic și nici nu a răspuns comenzilor primite de la Houston. „Presupunem că robotul s-a autoizolat dar, chiar și așa, izolarea ar trebui să țină doar două săptămâni. Se pare că din punctul lui de vedere noi nu mai existăm”. 

beretnr4bnnrmic.png

Dacă ți-a plăcut acest articol, sigur o să-ți placă și berea Times New Roman. Nu că vrem să ne lăudăm, dar ne pricepem la bere cel puțin la fel de bine ca la scris virale. Convinge-te singur: bereatnr.ro/shop!

Scris de Eftimie | Thursday, 30.04.2020 13:19 IT & Știința

National Cinematografic