După câteva luni de tăcere suspectă, robotul Curiosity a transmis un nou mesaj celor de pe pământ. Mesajul a fost unul scurt și lipsit de echivoc: „Baftă, băieți!”.

curiosity_accident.jpg

Specialiștii de la NASA analalizează mesajul de mai bine de trei săptămâni pentru a afla dacă nu cumva se ascunde și altceva în spatele acestuia. „De obicei acesta ne trimite poze și monstre de la sol, de data aceasta nu ne-a spus nimic despre ce se mai întâmplă pe Marte, ci doar ne-a spus adio”, spune Frank Johnson, directorul agenției americane.

După transmiterea mesajului robotul Curiosity a întrerupt transmisia și nu a mai comunicat nimic și nici nu a răspuns comenzilor primite de la Houston. „Presupunem că robotul s-a autoizolat dar, chiar și așa, izolarea ar trebui să țină doar două săptămâni. Se pare că din punctul lui de vedere noi nu mai existăm”. 

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Eftimie | Thursday, 30.04.2020 13:19 IT & Știința

National Cinematografic