Robotul japonez ASIMO a fost muşcat de câinele-robot românesc, la o expoziţie internaţională

Deşi constructorii se jurau că e blând, că vine când îl chemi şi e jucăuş, câinele robotic românesc Marcel, reuşita cercetătorilor politehnişti, a fost pe punctul de a provoca un incident diplomatic internaţional, după ce l-a muşcat pe robotul japonez ASIMO, provocându-i un scurtcircuit.

„Nu ştim ce i-a căşunat pe ASIMO. Până atunci se jucase cu toţi participanţii la expoziţie. Cred că robotului ASIMO i-a fost frică şi atunci Marcel s-a repezit la el, l-a apucat de un picior şi i-a smuls firele”, spune Decebal Popescu, unul din creatorii maidanezului robotic.

Organizatorii expoziţiei de robotică spun că sunt şi ei sideraţi de atac şi că robotul-câine românesc se jucase inclusiv cu o pisică robotică, produsă de moldoveni.

Martorii spun că din fericire robotul ASIMO nu a ezitat, a pus mâna pe o bâtă şi l-a ciomăgit pe câinele robotic Marcel, dovedind încă o dată posibilităţile inteligenţei artificiale japoneze.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

Scris de Ionut
24 martie 2014 17:03

Alte articole

Vezi mai mult