Robotul românesc Ingeniosity face o nouă descoperire epocală! În urmă cu câteva zile, acesta a transmis că a descoperit pe Marte o cantitate importantă de apă. Din păcate, apa se găseşte pe planeta roşie doar sub formă de zăpadă, iar în momentul în care savanţii au încercat să convingă robotul s-o adune de acolo, sistemele sale s-au defectat iremediabil.

frezoane_robot_romanesc.jpg

“Nu pot, maică, mă doare spatele, placa de bază, fac frezoane la panoul solar”, a scâncit Ingeniosity, ţinându-se de mijloc şi refuzând vehement să activeze modulul-lopată. Deşi cercetătorii l-au momit cu baterii noi, robotul nu a mai dat niciun semn de viaţă de mai bine de 72 de ore, acesta aşteptând, probabil, ca sosirea primăverii marţiene să topească zăpada.

Deşi oficial e defect, există zvonuri că robotul românesc ar fi depus o cerere de relocare în Italia sau Spania marţiană, unde clima e mai blândă, nu există zăpadă şi ajutorul social robotic e ceva mai consistent.Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman - 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Vasile | Saturday, 25.02.2017 14:58 IT & Știința

National Cinematografic