Robotul românesc de pe Marte a găsit zăpadă şi acum pretinde că e defect, ca să nu fie pus s-o cureţe

Robotul românesc Ingeniosity face o nouă descoperire epocală! În urmă cu câteva zile, acesta a transmis că a descoperit pe Marte o cantitate importantă de apă. Din păcate, apa se găseşte pe planeta roşie doar sub formă de zăpadă, iar în momentul în care savanţii au încercat să convingă robotul s-o adune de acolo, sistemele sale s-au defectat iremediabil.

“Nu pot, maică, mă doare spatele, placa de bază, fac frezoane la panoul solar”, a scâncit Ingeniosity, ţinându-se de mijloc şi refuzând vehement să activeze modulul-lopată. Deşi cercetătorii l-au momit cu baterii noi, robotul nu a mai dat niciun semn de viaţă de mai bine de 72 de ore, acesta aşteptând, probabil, ca sosirea primăverii marţiene să topească zăpada.

Deşi oficial e defect, există zvonuri că robotul românesc ar fi depus o cerere de relocare în Italia sau Spania marţiană, unde clima e mai blândă, nu există zăpadă şi ajutorul social robotic e ceva mai consistent.

Almanahul_TimesNewRoman-coperta.jpg Susține și tu proiectul TNR cumpărând Almanahul Times New Roman – 156 de pagini, texte exclusive, pe care n-o să le găsești pe site! Îl poți cumpăra doar de pe eMAG.

Loturile de bere TNR sunt întotdeauna limitate, că vindem doar ce n-apucăm să bem noi. Hai, fă repede o comandă, până n-o bem noi pe toată!

25 februarie 2017 12:02

Alte articole

Vezi mai mult