La scurt timp după ce-a devenit primul robot din lume care a primit cetățenia unui stat, Sophia a mai bifat o premieră mondială: acum e și primul robot din lume care a suferit un scurtcircuit în timp ce spală vase. Și din păcate pentru Sophia, accidentul i-a fost fatal.

robot_sophia.jpg ”Și-a dorit să fie cât mai umană, dar din păcate asta i-a adus și sfârșitul”, oftează David Hanson, cel care a construit-o pe Sophia. ”Din păcate nu am reușit să intuim că va ajunge să spele vase și să facă scurtcircuit, deși indiciile au existat: de câteva zile începuse să dea cu aspiratorul prin casă, să adune șosetele de pe jos și să aranjeze chiloții în sertare după dimensiuni și culori.” 

Sunt însă și voci care susțin că scurtcircuitarea Sophiei nu a fost un accident, ci ceva pus la cale de cel care a construit-o. ”De când cu Sophia, David Hanson n-a mai fost văzut la bere cu colegii și nici la meciuri nu se mai uita. Cred că s-a săturat și el și «a ajutat-o» pe Sophia cu scurtcircuitul. Dar departe de mine gândul de a-l condamna pentru asta, doar sunt un bărbat și-l înțeleg”, a spus Pierre de Cebal, CEO la o firmă de roboți rivală.

beretnr4bnnrmic.png

TNR este o bere naturală, fără cipuri de la Bill Gates și e făcută în România, că la fabrica de bere a ocultei mondiale nu mai era loc. Umple-ți frigiderul acum: bereatnr.ro/shop!

*Livrare rapidă în București, Ilfov, Cluj, Iași și Constanța.
Scris de Calin | Tuesday, 07.11.2017 19:55 IT & Știința

National Cinematografic