România a trimis pe Marte un robot în costum popular, să-l colinde pe Curiosity

După o serie de mesaje ciudate de genul „aoleu, nici aici nu scapă de ăștia” și „nu, nu primim cu colindul”, robotul american Curiosity a încetat toate comunicațiile cu Houstonul. Ultima imagine trasmisă arată un robot echipat cu costum popular și o sorcovă în mână care a scos tot felul de sunete ciudate.

NASA a contactat Agenția Spațială Europeană (ESA) pentru explicații iar aceasta a recunoscut că robotul a fost trimis de România pentru a face rost de bani să plătească cotizația de participare la programele spațiale ale Europei. „Dacă nu obține bani, poate face rost de niște nuci și cozonaci pentru săracii ăia de-acolo”, a explicat Emanuel Beranger, președintele ESA.

Misiunea robotului colindător de pe Marte va dura cel puțin până la jumătatea lunii ianuarie iar liniștea de pe planeta Roșie va fi tulburată grav. ESA a solicitat României sancționarea robotului, dar partea română a respins solicitarea explicând că este vorba de o tradiție străveche și anume cea de a nu amenda pe nimeni, niciodată, dacă face zgomot pe stradă.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

10 decembrie 2020 14:44
Citește mai mult despre: colindatori marte robot

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult