România anunţă că va avea o staţie spaţială, după ce calculele arată că se va prăbuşi la noi cea a chinezilor

Ne-a pus Dumnezeu mâna în cap! O echipă de savanţi români anunţă că în curând România va avea propria staţie spaţială, pentru că staţia chinezească urmează să se prăbuşească peste noi.

Momentan încă nu se ştie precis unde va cădea, dar când o să se vadă dâra de fum pe cer o să putem calcula mai bine şi o să trimitem maşinile de pompieri s-o stingă repede, ca să salvăm cât mai multe echipamente.

România anunţă că alocă un buget de 400.000 de euro noului program spaţial, mare parte din bani urmând să fie dat pe panouri publicitare. Cosmonautul român Dumitru Prunariu va fi trimis să locuiască în staţie şi să facă experimente.

Avantajul va fi că spre deosebire de staţia spaţială internaţională, a noastră va avea şi gravitaţie, deci va fi mult mai uşor de utilizat: “Este un exemplu de superioritate tehnologică a românilor faţă de proştii de americani”, spune Robert Acrişor, şeful agenţiei spaţiale româneşti RomSpaţ.

RomSpaţ precizează că Staţia Spaţială Românească va primi nişte panouri solare noi şi un butoi negru, pentru apă caldă şi va fi ancorată cu sfoară, să n-o ia vântul. Dacă staţia va fi deteriorată şi va ploua în ea, se va construi un şopron spaţial care o va adăposti de intemperii.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

Scris de Ionut
22 martie 2018 19:52
Citește mai mult despre: china Dumitru Prunariu stație spațială

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult