România face primul vaccin tutti frutti, din vaccin chinezesc, rusesc și englezesc

Cine a spus că vaccinologia românească e pe butuci? Reorganizat şi retehnologizat, Institutul Cantacuzino dă semne că ar putea deveni din nou un far călăuzitor al ştiinţei pe aceste meleaguri!

În timp ce fiecare ţară se grăbeşte să-şi producă propria aromă de vaccin anti-COVID, cercetătorii români anunţă că au pus la punct primul vaccin tutti-frutti, amestecând un ibric de vaccin englezesc cu două ceşcuţe de vaccin american, câţiva stropi de Sputnik V şi un polonic zdravăn de vaccin chinezesc.

„Vaccinul rusesc are mai degrabă parfum de banană ţinută pe dulap, cel obţinut de nemţi miroase a coajă de mandarină în timp ce ăla de la Pfizer are o aromă pronunţată de mango. Sigur, nu contează foarte mult, pentru că toate astea se injectează, dar nici nu cred că strică, din punct de vedere medicalic-ştiinţistic, să faci cum ar veni un carcalete, adică la cine nu-i place gustu’ de tutti-frutti?”, spune Dorel Cobzaru, cercetător grad IV.

„Nouă ne place să îl poreclim vaccinul cu de toate”, adaugă Eusebia Găureanu, biochimist. „Pentru realizarea lui am folosit o căldare de înaltă tehnologie, în care stoarcem de obicei sucul de germeni de orz.”

Companii ca Adria Pharmaceuticals, concernul Mirinda sau Adio Sete Biotech s-au arătat interesate să achiziţioneze vaccinul românesc tutti-frutti, singurul inconvenient fiind că acesta vine în seringi de 2,5 litri, ceva mai greu de administrat decât vaccinurile obişnuite.

Avem pagină nouă de Facebook, Times New Roman 2.0, că pe aia veche ne-a șters-o Facebook. Ca să ai la ce da follow.

3 decembrie 2020 08:21

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult