România va lansa un butoi pe orbită, să vadă dacă varza se poate mura în spațiu

Proiect științific ambițios anunțat de Romanian Air and Space Agency, pe scurt RASA. Agenția spațială românească va lansa pe orbită un butoi de 200 de litri cu varză, Cabbage Orbiter 2000, ca să studieze dacă e posibil să producem murături în spațiul cosmic. Savanții români încă nu știu dacă varza se poate acri în condiții de imponderabilitate.

Românii i-au rugat pe cosmonauții ruși să sufle din când în când în butoi, ca să pritocească moarea, dar rușii au fost neprietenoși și au spus că au propriul lor proiect, cu un butoi mare de borș. Asta nu i-a împiedicat însă pe ruși să fure o găleată de zeamă din butoiul românesc, pentru căpitanul lor, care e mahmur de la vodca produsă tot de ei în spațiu.

În ajutorul românilor au venit însă chinezii de pe stația spațială, care au transmis că butoiul deja miroase de la 300 km distanță și s-a umflat considerabil, semn că bacteriile sunt vii și au început procesul de acrire.

Butoiul românesc, supranumit Saramurosity, înconjoară planeta de 16 ori în 24 de ore și poate fi văzut cu ochiul liber de pe tot teritoriul țării, dacă instalați aplicația de monitorizare Cabbage Orbiter 2000. Butoiul are o sondă de aciditate, un senzor de damf și un termometru. Cea mai scumpă componentă e piatra de mal, care ține varza comprimată bine.

Abonează-te și la canalul nostru de WhatsApp, ca să-ți încânți prietenii cu postările noastre și acolo.

Scris de Ionut
17 februarie 2021 03:12
Citește mai mult despre: butoi orbită spațiu varză

Comentarii 0 comentarii

Alte articole

Vezi mai mult