România va trimite un om în spaţiu, să afle ce se dă acolo de se duc toţi americanii

Țara noastră nu are încă tehnologia necesară pentru a trimite un om în spațiu, lucrările de la Cosmodromul de la Corneștiu stagnând de mai bine de 20 de ani, dar ambițiile au rămas la fel de mari ca pe vremea când Dumitru Prunariu mergea în cosmos. Agenția spațială română vrea să afle ce se află acolo în cosmos, de se tot duc americanii.

„Cel mai probabil vom trimite cosmonatulul nostru în cadrul programului european de explorare a spațiului. Cadetul român va merge mai întâi în Italia sau Spania la perfecționare, câțiva ani, apoi va primi voie să zboare și el în cosmos, să ne aducă informații prețioase cu privire la lucrurile ce se petrec acolo”, spune Aurel Călărași, președintele Agenției Spațiale Române, instituție de ține de CNAIR.

Românii sunt convinși că astronautul lor, odată reîntors din cosmos, se va reîntoarce în România și va dezvălui secretele spațiului. „Îl vom aștepta cu toate onorurile de care e capabil statul român, avem pentru el o medalie, pâine cu sare, o rentă viager și chiar un abonament gratuit pe toate autobuzele din țară”.

Noi tocmai ne-am desfăcut câte o bere TNR. Tu ce mai aștepți? bereatnr.ro/shop

2 septembrie 2017 13:09
Citește mai mult despre: cosmos romani

Alte articole

Vezi mai mult