România va trimite un om pe Marte să ne țină o masă acolo până ajungem și noi

În ciuda unor piedici și dificultăți, programul spațial românesc se desfășoară în continuare, au anunțat în această dimineață reprezentanții Agenției Spațiale Române (ROSA). Astfel, conform calendarului asumat cu restul partenerilor de explorare spațială, anul viitor România va trimite un om pe marte, să ne țină o masă până venim și noi, toți ceilalți.

„E important de luat în calcul că Marte este o planetă mai mică decât planeta noastră, și nu cred că o să fie spațiu pentru toată lumea. Nu vrem să ajungem la final, când a ajuns toată lumea, și ne trezim că nu mai prindem loc decât în picoare sau lângă bar, ca săracii”, a declarat dr. Marius Ioan-Piso, președintele ROSA.

Astronautul român va avea ca misiune ocuparea unei mese dar și a unui număr important de scaune. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv va avea la el 40 de geci, să le pună pe-acolo să știe lumea că e ocupat dacă vine cineva. „Totuși, suntem un popor ospitalier, dacă vine cineva o să-l lase să stea, dar până venim noi și când venim să se ridice”, spune șeful ROSA. Astronautul nostru va primi și o diurnă cu care va putea să-și cumpere o cafea, o apă, o cola, să nu stea masa goală.

Scris de Ef
11 noiembrie 2019 12:11
Citește mai mult despre: marte

Alte articole

Vezi mai mult