Se pare că succesul spațial de care se bucură Elon Musk i-a ambiționat pe români. Klaus Iohannis a convocat CSAT-ul și a cerut să fie inițiat un amplu program spațial românesc. ”Până la finalul mandatului meu vreau să trimitem primii oameni pe Marte. Unguri, mai exact”, a anunțat președintele.

cosmonaut_ungur_marte copy.jpg Și pentru că timpul este scurt, programul spațial românesc se va concentra doar pe trimiterea ungurilor pe Marte, nu și pe aducerea lor înapoi pe Pământ. Oricum ungurii n-ar vrea să se întoarcă de pe Marte, ar rămâne probabil acolo ca să-i caute pe marțieni ca să le spună că ungurii au fost primii pe planetă.

Viitoarea capsulă românească nu va trebui să fie foarte încăpătoare. ”Ungurii stau și-n picioare în capsulă, dacă nu e loc, asta nu-i o problemă pentru ei”, a spus Iohannis. ”Doar să fie loc să-și ia fiecare ungur câte-un kürtős cu el, că altfel nu cred că-i putem convinge să se urce în capsulă.”

beretnr4bnnrmic.png

Mai repede decât unii chelneri la terasă! Dacă stai în București și-ți comanzi berea noastră TNR, o primești în mai puțin de 2 ore. Iar dacă se întâmplă vreo calamitate și nu-ți ajunge în 2 ore, ai 20 de beri gratis de la noi.

Scris de Calin | Wednesday, 10.06.2020 10:13 IT & Știința

National Cinematografic