Nu degeaba se spune despre români că sunt printre cei mai buni de pe planetă la calculatoare! Cea mai recentă dovadă vine de la un IT-ist român care a programat o piesă oarecare, ”De la capăt”, cu care a câștigat lejer selecția națională Eurovision.

”Am făcut totul în joacă, într-o pauză de țigară”, spune programatorul. ”Mă plictiseam și am decis să programez la întâmplare ceva, orice. Am făcut totul de pe telefon, a durat cu totul maxim 5 minute. Și pentru că nu avea nici o utilitate, am decis să îi zic piesă muzicală.”

programatorul_voltaj.jpg Pentru că e om serios, cu loc de muncă stabil și bine plătit, programatorul nici nu s-a gândit să participe cu piesa la concursul național Eurovision. ”Am angajat o echipă de cărăuși, trupa Voltaj, sau așa ceva, să care calculatorul până la concurs. Băieți de treabă, tot cu ei mi-am cărat și mobila când m-am mutat”, a povestit programatorul.

Faptul că piesa sa a câștigat selecția națională Eurovision nu l-a binedispus însă pe programator. Dimpotrivă! De cum a ajuns la birou, toți colegii lui au început să facă mișto pe seama lui, pentru că programează lucruri pentru un concurs penibil, Eurovision România.

Scris de Calin | Monday, 09.03.2015 12:28 IT & Știința

National Cinematografic