Românii, dependenți de tehnologie! Se uită din 2 în 2 minute la telefon, să vadă dacă nu le-a fost furat

Un studiu realizat de compania germană Siemens a arătat cât de dependenți sunt românii de tehnologie. Aceștia se uită, în medie, de cel puțin 30 de ori pe oră la telefon, de frică să nu-l fi furat vreun alt român, care nu are telefon mobil.

„Deși telefoanele cu ecran tactil există deja pe piață de 10 ani, românii continuă să le fure, să le cumpere de la hoți sau să-și schimbe pur și simplu telefonul, că nu le mai place. Și alți români vor același lucru și ajung să-și fure telefoanele între ei, nu știu ce dracu e cu ei”, a declarat Hans Schimbler, inginer în studii comportamentale la Siemens Robotica.

Specialiștii avertizează că acest tip de comportament este dăunător, întrucât utilizatorii telefoanelor nici măcar nu mai sunt atenți la ce este pe ecran, citesc așa, superficial, trag concluzii din trei hashtag-uri, se-agită din orice prostie și sunt stresați în general. O soluție ar fi lăsarea telefonului acasă când ieșim, dacă ne caută cineva și chiar are nevoie de noi o să mai sune odată.

Scris de Ef
27 septembrie 2018 11:09
Citește mai mult despre: furat tehnologie telefon

Alte articole

Vezi mai mult