Românii, în pas cu tehnologia! Un politician a încasat deja o șpagă în bitcoin

Chiar dacă unele localități din țara noastră nu au curent electric, în orașele mari românii au acces la tehnologia lumii în timp real, nu de multe ori fiind în avangarda descoperirilor științifice. Stă mărturie isprava unui român, consilier general în Primăria Capitalei, care a încasat prima șpagă în Bitcoin, moneda electronică ce face valuri pe piețele externe.

„Aveam nevoie de o autorizație și o modificare de PUZ, că vreau să construiesc o clădire de 15 etaje peste jumătate dintr-un cimitir. M-am dus la domnul Georgescu, pe care-l știam ca un tip deschis la minte și l-am întrebat cât ia să facă o propunere în consiliu, de modificare de PUZ. Mi-a zis că e o treabă simplă, cu 600 de bitcoin pentru el și doi funcționari, se rezolvă”, spune Mihail Iordache, un dezvoltator imobiliar din București.

Avantajul mituirii în bitcoin este că moneda este foarte greu de găsit, nu există fizic ci doar în sistemele informatice, și nu se poate scrie pe ea cu cerneală invizibilă „MITA”. Consilierul bucureștean spune că, dacă metoda sa va avea succes, o va introduce ca regulă obligatorie pentru toți colegii săi din PSD.

Scris de Ef
3 iulie 2014 14:07
Citește mai mult despre: bitcoin mita spaga tehnologie

Alte articole

Vezi mai mult