Românii regretă accidentul nuclear de la Cernobîl: ”În anul ăla am avut un porc cu două cefe!”

Pentru unii ciumă, pentru alții mumă! Departe de a regreta radiațiile din 1986, provocate de accidentul nuclear de la Cernobîl, mulți români se gândesc cu nostalgie la efectele pozitive de atunci. Unii români încă își amintesc porcii cu 2 cefe din anul acela, dar și de carnea extra-fragedă, care lumina în frigider singură, că nici nu mai era nevoie de bec.

”Ok, erau radiații, dar nu se compară cu ce bagă ăștia acum în mezeluri. Da, porcul era ușor modificat genetic, dar printr-o acțiune naturală, nu prin manevre făcute în laborator ca să-mi ia mie supermarketul cât mai mulți bani din buzunar, cum se întâmplă acum”, explică stăpânul porcului cu două cefe.

”Am chemat mai mulți vecini să mă ajute să-l sacrificăm și am făcut și 2 ani de pușcărie, că, nu știu dacă știați, dar în comunism era interzis să deții carne”, spune Vintilă D, românul cu porc atomic.

Unii români regretă atât de mult gustul cărnii de după Cernobîl, că își cumpără porcii doar din Cernavodă și preferă fermele cât mai apropiate de centrala nucleară românească. ”Chiar și denumirea localității sună asemănător. Cernavodă. Cernobîl. Îmi vine apă-n gură numai când aud”, spune unul din românii nostalgici după porcul iradiat.

Scris de Ionut
5 decembrie 2017 08:12
Citește mai mult despre: ceafa Cernobil porc radiații

Alte articole

Vezi mai mult